SOS TARTAR
SOS TARTAR, PERFECT PENTRU FRUCTE DE MARE, CAȘCAVAL PANE SAU ALTE PREPARATE CU CRUSTĂ DE PESMET
Unul din sosurile clasice pe bază de maioneză este acest sos tartar. Este sosul alături de care se servesc deseori inelele de calamar sau peștele în crustă de aluat crocant dar deseori îl întâlnim alături de cașcavalul pane, căruia îi dă o notă picantă și o savoare deosebită.
Rareori veți găsi un sos mai simplu și mai rapid de făcut, dar dacă veți echilibra bine aromele, rareori veți găsi și unul mai gustos.
Ce-i drept, fiind un sos pe bază de maioneză, e destul de bogat în calorii, dar cum nu îl consumăm în fiecare zi, câteodată parcă merităm să ne răsfățăm. O variantă mult mai săracă în grăsimi (dar și în calorii) se poate pregăti înlocuind 1/2 din cantitatea de maioneză cu iaurt gras.
Ei bine, hai să vă spun cum e cu rețeta, că oricum va dura mai mult să o citiți decât să o pregătiți.
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 200 ml.
Grad de dificultate: redusă
INGREDIENTE SOS TARTAR
- 125 de grame de maioneză (sau 1/2 maioneză, 1/2 iaurt gras)
- 30 de grame de șalotă (sau ceapă verde, chiar și ceapă roșie) tocată fin
- 40 de grame de castraveciori în oțet, tocați fin
- 15 grame (o linguriță) de capere în oțet, clătite în apă rece și scurse bine
- 1 linguriță de muștar Dijon
- 1 lingură bună de pătrunjel verde tocat
- zeama de la 1/2 de lămâie
- sare și piper
PREPARARE SOS TARTAR
1. Pregătiți toate ingredientele dinainte, o bună organizare va scurta cu mult timpul de lucru.
2. Puneți într-un castronel maioneza, șalota fin tocată, castraveciorii tocați, muștarul, pătrunjelul și caperele pe care în prealabil le tocați puțin (nu prea mărunt) cu cuțitul. Adăugați treptat zeama de lămâie, amestecând și gustând des, potrivindu-se aciditatea după gustul fiecăruia.
3. În final, se potrivește gustul cu sare și piper și este gata de servit, însă țineți cont, dacă îl veți păstra 1 oră la frigider înaintea servirii va fi încă și mai bun la gust. Poftă mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu