Aloe vera, planta tuturor bolilor

de Mariana Borloveanu
Planta de aloe vera este recunoscută pentru multitudinea afecţiunilor pe care le tratează. Fiind un puternic detoxificant, ea previne infecţia şi răspândirea celulelor bolnave în momentul în care cancerul devine malign. Monahul Hristofor de la Sihăstria Voronei vă învaţă cum să vă cultivaţi în locuinţe planta de aloe, dar vă destăinuie şi câteva dintre leacurile mănăstireşti pe care le-a aflat de-a lungul anilor.
Un adevărat miracolMiraculoasele leacuri pe care aloe vera ni le conferă sunt cunoscute de ani şi ani, din timpul unor civilizaţii străvechi, precum Egiptul, Grecia sau India. Fiind originară din ţinuturile calde şi uscate ale Africii, planta se găseşte astăzi în întreaga lume. Datorită proprietăţilor sale curative este, fără-ndoială, una dintre cele mai acceptate plante medicinale din istoria umanităţii.
În urma unor studii clinice recente ale utilizărilor interne şi externe ale frunzelor de aloe, s-a demonstrat eficienţa acesteia în tratamentul unora dintre cele mai necruţătoare boli. Aceste cercetări s-au făcut în urma multor controverse, pentru că mulţi se întrebau cum este posibil ca o singură plantă să poată avea efecte pozitive asupra atâtor boli. Răspunsul este simplu: aloe vera este de-a dreptul miraculoasă. Până-n prezent se cunosc 350 de specii ale sale, cele mai reuşite provenind din locurile cu climă tropicală şi secetoasă, aşa cum sunt deşerturile Africii de Sud.
Previne răspândirea celulelor bolnaveÎn momentul în care există certitudinea diagnosticului de cancer, cel mai eficient lucru pe care îl puteţi face este tratamentul cu aloe, sub diverse forme. Din momentul în care tumoarea devine malignă cuprinde tot corpul-gazdă şi în felul acesta pune în pericol viaţa bolnavului. Chimioterapia face o prospecţie a celulelor, iar cele infectate sunt distruse imediat. Planta de aloe însă este foarte utilă în tratamentul persoanelor diagnosticate cu tumori, la care chimioterapia nu dă rezultate. Radiaţiile sunt uneori prea toxice pentru ca pacienţii să poată supravieţui, dar aloe vera acţionează asemenea unui agent calmant, iar remediul previne cancerul prin sugrumarea celulelor care provoacă tumoarea.
Aloe vera este un puternic detoxificant, prevenind infecţia şi răspândirea celulelor bolnave. Vă recomandăm o reţetă cu aloe, ale cărei rezultate se văd încă din timpul tratamentului: se iau 1,5 kg frunze mari de aloe dintr-o plantă care are peste trei ani, se trec prin blender, apoi se toarnă amestecul obţinut într-un borcan din sticlă de 5 litri. Se adaugă 2 kg miere şi 1,5 litri vin roşu de ţară. Se amestecă bine toate ingredientele şi se ţin la întuneric timp de cinci zile. Apoi se începe tratamentul astfel: în primele şapte zile se ia câte o linguriţă cu amestec de trei ori pe zi, cu două ore înainte de masă. În următoarele săptămâni se ia câte o lingură de trei ori pe zi, cu o oră înaintea meselor. O cură durează trei-patru săptămâni şi se poate repeta din trei în trei luni.
Sucul, eficient contra artriteiIată ce mai puteţi prepara:
- Suc proaspăt de aloe - se taie două frunze de la care se strânge tot sucul care se scurge. Se păstrează într-o sticlă închisă ermetic şi se bea câte o lingură înaintea fiecărei mese principale. Tratamentul poate dura între şapte şi 30 de zile şi se recomandă în următoarele afecţiuni: astm bronşic, anemie, artrite, artroze, afecţiuni ale prostatei, combaterea efectelor secundare ale chimioterapiei şi radioterapiei şi pancreatită cronică.
- Tinctură - se ia o frunză de aloe cu o maturitate de minimum patru ani şi se taie în bucăţele. Timp de două săptămâni se lasă la macerat în 200 ml alcool, după care se strecoară preparatul şi se pune în sticle mai mici. Se administrează de trei ori pe zi câte o linguriţă cu tinctură diluată într-un pahar cu apă. Se recomandă în tratarea unor boli precum: scleroză multiplă, colită intestinală, cefalee, crampe musculare şi constipaţie cronică.
- Cataplasme - se obţine un gel prin mixarea unei frunze timp de două minute şi se foloseşte proaspăt. Se înmoaie o bucăţică de tifon steril în gel proaspăt de aloe şi se aplică pe zona afectată de diverse răni. Planta are efect cicatrizant şi ajută la vindecarea rapidă a oricărui tip de plagă. Alte recomandări: escoriaţii, erupţii cutanate, foliculite, keratroză, psoriazis şi zona zoster.

Nicio casă fără ea

Pentru numeroasele ei efecte tămăduitoare, planta de aloe ar trebui să nu lipsească din casa fiecăruia dintre noi. Potrivit monahului Hristofor, când se sădeşte, obligatoriu trebuie să aibă câteva rădăcini, iar pământul să fie nisipos. Acesta poate fi ajutat şi cu puţină turbă. Ghiveciul se ţine întotdeauna într-un loc luminos şi bine aerisit, iar în perioada de iarnă trebuie să aveţi grijă ca temperatura să fie constantă, între 12°C şi 14°C. Pentru a avea o plantă de aloe vera viguroasă şi verde se recomandă ca lăstarii tineri să fie mutaţi în alte vase, mai mari, ori de câte ori aceştia apar. Planta ajunge la maturitate la patru ani după ce a fost cultivată. Însă, la nevoie, puteţi să o folosiţi în vederea tratării urgente a unor boli.
Atenţie! Curele cu aloe se stabilesc în funcţie de gravitatea fiecărei boli, iar o supradozare poate provoca inflamarea colonului şi inhibarea peristaltismului intestinal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu