Cea mai bună pizza. Rețeta bucătarului Gennaro Contaldo
Pizza Margherita necesită doar câteva ingrediente. Bucătarul Gennaro Contaldo își face cunoscută rețeta.- 500 grame de făină
- 1 linguriţă cu sare
- 1 lingură cu zahăr
- un plic cu drojdie uscată
- 330 mililitri de apă caldă
- 1/5 cană cu ulei de măsline extravirgin.
- 1 lingură cu zahăr
- un plic cu drojdie uscată
- 330 mililitri de apă caldă
- 1/5 cană cu ulei de măsline extravirgin.
Se amestecă manual ingredientele şi se frământă doar puţin.
Se lasă aluatul la dospit o jumătate de oră într-un loc călduţ.
Se pune apoi 1/5 de cană cu ulei de măsline extravirgin şi se frământă bine până când aluatul absoarbe uleiul.
Se lasă din nou la dospit încă o jumătate de oră.
Între timp se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se împarte aluatul, se întinde fiecare bucată de aluat.
Se ornează cu piure de roșii (conserve de roșii tăiate cuburi, lăsate la fiert la foc mic cu usturoi și ceapă până scad), ulei de măsline extravirgin, sare, parmezan răzuit, bucăți de mozzarella fresca și frunze proaspete de busuioc.
Se lasă pizza la cuptor timp de 15-20 de minute, notează eva.ro, la 190 de grade Celsius.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu