Ingrediente principale: ardei iute rosu, zahar, otet, ghimbir, stelute de anason
Ingrediente
- 1 kg ardei iute roșu
- 1 kg zahar
- 1l otet de 9 grd
- 50g ghimbir proaspat ras
- 1-2 steluțe de anason
Mod de preparare
- Puneti-va o pereche de manusi chirurgicale si incepeti sa va ocupati de ardeii iuti.
- Spala-i in mai multe ape reci si lasa-i sa se scurga într-o sita. Taie-i in lungime, curata-i de semințe si nervuri, apoi pune-i în robot și marunteste-i, dar nu foarte marunt.
- Pune pasta de ardei intr-o oala smaltuita ori de inox, adauga ghimbirul ras, zaharul, otetul si steluțele de anason.
- Amesteca si pune pe foc, la fiert, amestecand sa nu se lipeasca. Cand dulceata a devenit suficient de legata, operatiunea poate dura intre 1,5-2 ore, scoate steluțele de anason si umple borcanele pregatite (spalate si sterilizate) si sigileaza-le.
- Lasa sa se raceasca si pune-le in camara.
sursa: http://www.ecuisine.ro/retete/compoturi-conserve/dulceata-de-ardei-iute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu