TOP 10 RETETE DE PAINE FARA GLUTEN PE CARE TREBUIE SA LE INCERCI

TOP 10 RETETE DE PAINE FARA GLUTEN PE CARE TREBUIE SA LE INCERCI

Pentru a va inspira, am selectat 10 retete de paine fara gluten care se afla printre preferatele noastre. Nici nu veti ghici ca sunt fara gluten! Iata-le mai jos! 
Cine a zis ca celiachia te priveaza de gustul minunat al unei paini proaspat scoase din cuptor a mintit! Cu ajutorul mixurilor de faina fara gluten care se gasesc in magazine, orice preparat clasic facut cu faina din grau, poate fi realizat exact la fel si in varianta pentru celiaci si intoleranti la gluten. Gustul, textura, savoarea, toate vor iesi exact la fel si nici macar nu va veti putea da seama ca mancati paine fara gluten!
Totusi, exista anumite trucuri si tehnici care trebuie aplicate atunci cand preparati painea fara gluten, deoarece faina fara gluten se comporta putin diferit fara de cea din grau. Odata invatate aceste tehnici pentru a face painea perfecta, veti prepara rapid si usor orice reteta de paine fara gluten doriti.
In urma doar cu cativa ani, sa gasesti in magazine produse fara gluten ar fi fost o adevarata provocare. Alimentele fara gluten erau o raritate si putini erau cei care intelegeau cu ce se confrunta o persoana cu intoleranta la gluten.
In prezent, acest sector de piata a cunoscut o crestere semnificativa, astfel incat alimentele fara gluten se gasesc acum, aproape peste tot. Supermarketurile au spatii special amenajate  in care expun numai aceste produse fara gluten. Mai mult decat atat, au aparut si restaurante sau cofetarii specializate numai pe producerea de preparate fara gluten. Pentru persoanele care nu tolereaza glutenul, diversitatea si abundenta acestor alimente fara gluten este o adevarata binecuvantare.
Exista, insa, si persoane care aleg sa treaca la dieta fara gluten, pentru a stimula energia organismului, pentru a slabi si mai ales din dorinta de a fi mai sanatosi. Gwyneth Paltrow, Ryan Gosling si Jenny McCarthy sunt doar cateva celebritati care au adoptat dieta fara gluten, doar pentru ca doresc sa-si imbunatateasca starea de sanatate.
Stiati ca pentru majoritatea retetelor framantarea nu este deloc necesara?! Puteti face paine toast extrem de pufoasa, sau chiar paine rustica, fara sa va mai obositi sau sa pierdeti timpul cu framantarea. Amestecati ingredientele bine si bagati painea la cuptor, atat de simplu!
Asadar, am selectat 10 retete de paine fara gluten care se afla printre preferatele noastre. Fie ca sunteti intoleranti la gluten sau doriti pur si simplu sa il eliminati din dieta, aceste retete vor fi pe placul vostru! Care este reteta voastra preferata din aceasta lista? Asteptam cu nerabdare raspunsurile voastre! 🙂
P.S. Sunteti in cautare de retete de paine fara gluten facute la masina de paine? Incercati aceste retete de paine!
Cuprins:
  1. Paine taraneasca fara gluten, cu cartofi 
  2. Baghete integrale fara gluten 
  3. Paine fara framantare, fara gluten 
  4. Paine cu negrilica (chimen negru) 
  5. Paine cu sfecla si tarhon 
  6. Paine cu ceapa si parmezan 
  7. Baghete fara gluten cu ierburi aromatice 
  8. Colac fara gluten cu rosii uscate si busuioc 
  9. Paine pufoasa fara gluten, cu rozmarin
  10. Paine rustica fara gluten cu seminte, fara framantare 

RETETE DE PAINE FARA GLUTEN

PAINE TARANEASCA FARA GLUTEN, CU CARTOFI >>>

paine taraneasca fara gluten

BAGHETE INTEGRALE FARA GLUTEN >>>

baghete fara gluten

PAINE FARA FRAMANTARE, FARA GLUTEN >>>

paine fara gluten fara framantare

PAINE CU NEGRILICA (CHIMEN NEGRU) >>>

paine fara gluten negrilica

PAINE CU SFECLA SI TARHON >>>

paine fara gluten cu sfecla

PAINE CU CEAPA SI PARMEZAN >>>

paine fara gluten parmezan ceapa

BAGHETE FARA GLUTEN CU IERBURI AROMATICE >>>

baghete fara gluten ierburi

COLAC FARA GLUTEN CU ROSII USCATE SI BUSUIOC >>>

colac fara gluten

PAINE PUFOASA FARA GLUTEN, CU ROZMARIN >>>

paine fara gluten cu rozmarin

PAINE RUSTICA FARA GLUTEN CU SEMINTE, FARA FRAMANTARE >>>

paine rustica fara gluten
Mai multe retete de paine fara gluten gasiti in acest articol, sau dand click pe poza de mai jos.

Calculatorul aminoacizilor din salata verde (Lettuce - latuca sativa)

calculatorul aminoacizilor din salata verde (Lettuce - latuca sativa)

https://tools.myfooddata.com/protein-calculator.php?food1=11253&serv1=100g&food2=0&serv2=0&food3=0&serv3=0&food4=0&serv4=0&food5=0&serv5=0&food6=0&serv6=0&food7=0&serv7=0&food8=0&serv8=0&food9=undefined&serv9=undefined&food10=0&serv10=0

Cremă de ciocolată fără zahăr și totuși dulce

Există și rețete de dulciuri sănătoase, fără zahăr rafinat care să producă dependență și fără conservanți. Astăzi, cremă de ciocolată fără zahăr și totuși dulce. 🙂 Un deliciu.
Ingrediente pentru 4 porții:
  • 1 avocado (pulpa)
  • ¼ ceașcă pudră de cacao neîndulcită
  • 6 curmale fără sâmburi
  • O ceașcă și ¼ de cremă de cocos
  • O linguriță de esență de vanilie (opțional)
Mod de preparare:
Puneți ingredientele în blender și amestecați-le la viteză mare timp de 1 minut. Puneți apoi crema de ciocolată în forme și țineți-o la frigider cel puțin o oră. Cu cât stă mai mult la frigider, cu atât va fi mai cremoasă. Când o mâncați, puteți să-i puneți deasupra fulgi de ciocolată, nucă de cocos sau fructe de pădure, după gust.

Lapte de migdale dulci

Lapte de migdale dulci
Acesta este regele laptelui vegetal, alcalin, bogat in proteine (20%) si calciu usor asimilabile, vitaminele B si E, versatil – poate fi baut ca atare sau indulcit, transformat in iaurt, sos fermentat pentru salate, budinca raw, baza pentru smoothie-uri sau supe, in diverse deserturi raw.

lapte de migdale

Daca ai decis din diferite motive sa nu mai consumi lactate (subiect tabu), acest tip de lapte va deveni o regula in bucataria ta. Oamenii sunt singurul mamifer care consuma (in exces) laptele altei specii iar abuzul de produse animale precum si alterarea laptelui crud original (prin omogenizare si pasteurizare) au condus la osteoporoza, cancer, diabet, hipertensiune. Oamenilor si industriei de lactate le este greu sa accepte adevarul, desi tot mai multi specialisti (inclusiv Harvard Medical School) au renuntat sa mai recomande cele 3-4 pahare de lapte/zi si insista pentru reducerea consumului de lactate si obtinerea calciului necesar din mai multe surse, inclusiv vegetale. Traditiile, obisnuinta, comoditatea, saracia oamenilor si in paralel interesele economice sunt in prezent mai puternice decat avertismentele nutritionistilor. Si totusi, daca acesti nutritionisti au dreptate? Ce-ar fi sa ne orientam incetul cu incetul spre surse alternative de calciu? Nu poate fi decat mai bine.
DificultatePregatireGata inNr. portiiReceptivitate
    15'2"4-5    
Dificultate: (1 x - inseamna ca te descurci si fara experienta, 5 x - inseamna ca e mai greu dar nu trebuie sa te lasi);
Receptivitate: (5 x - ii va atrage pe copii din prima, 1 x - trebuie sa-i convingi sa guste)
Ingrediente si ustensile necesare
  • 1 cana (250 ml) migdale nepasteurizate (nu in coaja lemnoasa)
  • apa pentru hidratat + 4 cani apa (plata, de calitate); unii il prepara mai concentrat, cu 3 cani de apa
  • blender puternic (ideal Vitamix daca dispui de buget) sau orice blender/robot si rabdare
  • punga pentru strecurat sau sita deasa
  • sticla cu capac/dop pentru refrigerare (nu plastic)
  • curmale hidratate (2-3/cana apa), optionale
ProceduraAlege, spala migdalele si pune-le la hidratat intr-un borcan (apa: 3 x volum migdale) timp de minim 8 ore, intr-un loc racoros. Adauga ½ lingurita sare de mare. (Miroase apa de inmuiere – daca identifici un miros de migdale neobisnuit de puternic (ca de esenta de migdale), e posibil ca 1-2 migdale sa fie amare – caz in care trebuie sa le gusti pe toate, sa le identifici pe cele rele si sa le arunci). Scurge-le, freaca-le intre palme si clateste-le intr-o sita. Arunca-le pe cele care nu sunt intacte/au diverse defecte (prea moi, pete maro, gauri de daunatori). Daca ai timp si rabdare, acum este ideal sa le decojesti. Pune-le apoi in blender (sau robot daca nu ai blender) impreuna cu 4 cani de apa de calitate si proceseaza pana cand obtii un lichid fin, fara bucati (durata depinde de puterea aparatului; daca nu ai un blender puternic, marunteste migdalele in robot apoi continua in blender). Strecoara lichidul printr-o punga speciala (saculet de bumbac subtire, nevopsit) sau improvizata (sita deasa). Pastreaza in sticla etansa (nu plastic) la frigider, pentru 2 zile. Daca vrei sa-l indulcesti, adauga curmalele in blender impreuna cu migdalele sau fa un smoothie (1 banana mica bine coapta + 1 cana lapte strecurat, cateva secunde in blender). Foloseste si alte fructe (capsunile sunt excelente).
lapte de migdale
Pielita maro a migdalelor irita usor stomacul si de aceea este ideal sa o decojesti (dupa hidratare). Desi promotorii laptelui vegetal nu specifica in general aceasta operatiune, este intelept sa-ti rezervi 10-15 minute in plus pentru decojire, mai ales daca folosesti laptele pentru copii (gustul va fi si mai bun). In plus, astfel vei descoperi migdalele cu probleme si le vei elimina. Merita! Sfat: poti invata pe mama, bunica sau bona ta sa se ocupe de decojire daca nu ai timp sau rabdare.
Metode usoare de decojire: freaca migdalele hidratate (minim 16 ore, cu schimbarea apei dupa 8 ore) intre palme; decojeste cu cutitul sau unghia; blanching - opareste-le scurt fara a le gati, astfel: pune apa la clocotit si pregateste un bol mare cu apa foarte rece (sau cu gheata); opreste focul si scufunda o sita cu migdalele in apa clocotita si numara pana la 20; scoate sita si introdu-o imediat in apa cu gheata, pentru 1 minut; in final ar trebui ca migdalele, la o simpla apasare, sa tasneasca din pielita; respectand intocmai timpii, migdalele nu vor pierde nutrienti prin gatire.
Atentie!
Nu confunda migdalele dulci, de cultura (ultrabenefice) cu cele amare, salbatice care nu sunt comestibile! Desi in multe tari aceste migdale amare extrem de toxice sunt interzise, in unele locuri (Germania) poti fi cumparate in pungute de 50g, “for baking”. Migdalele californiene nu sunt contaminate cu migdale amare (dar toate sunt pasteurizate si mai scumpe). Migdalele europene, conform standardelor de calitate locale, este posibil sa fie contaminate, acceptandu-se 1% migdale amare – depinde de marca pe care o folosesti! Citeste acum in Enciclopedia Vegetala mai multe despre amigdalin si cum poti identifica si evita migdalele amare.

Trucuri
  • daca hidratezi migdalele mai mult de 8 ore (pana la 24), schimba apa la aprox. 8 ore
  • hidratand intr-o incapere cu 14-16 grade C, poti avea norocul ca migdalele (nepasteurizate) sa germineze cu adevarat (se vor umfla mult mai mult si vei observa germenele evident, plus un gust exceptional)
  • migdalele hidratate si decojite pot fi consumate pe loc ca snack sau deshidratate, pentru consum ulterior ori transformate in faina
  • nu arunca pulpa rezultata la strecurare – foloseste-o pentru gomaj fata si corp (ce prisoseste poti darui prietenelor)
  • pentru a obtine un pret minim, cumpara migdale la kilogram (asociaza-te cu vecina) – roaga online distribuitorul din Romania sa-ti livreze marfa in ambalaj mare (costul va fi mult mai mic)