Calzone cu ciuperci și brânză de capră

Calzone cu ciuperci și brânză de capră

Reţetă cu timp de pregătire
30 minute
 
Usoara
 
2 portii
 
Reteta testata
 
484 kilocalorii
 
1
2
3
4
5
2.67 rating / 3 votes
 
Ia-l cu tine la birou şi vei avea cel mai gustos pachet de prânz.
 

Ingrediente

220g de făină pentru pizza (sau pentru pâine)
2 lingurițe ulei de măsline
250g de ciuperci mixte (champignon, hribi, gălbiori, shiitake)
1 cățel mare de usturoi, zdrobit
1 vârf de cuțit fulgi de chilli
1 linguriță frunze de rozmarin proaspăt, tocate fin
1 lingură de smântână pentru gătit
100g brânză de capră
rucola, pentru servit

Mod de preparare

  • 1. Prepară aluatul pentru pizza conform instrucțiunilor de pe pachet. Între timp, pregătește umplutura. Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie mare și sotează ciupercile, până devin rumene – aproximativ 8 minute. Adaugă usturoiul, rozmarinul și fulgii de chilli și mai sotează 1 minut. Adaugă smântâna pentru gătit și 1 lingură de apă și dă la o parte tigaia de pe foc.
  • 2. Încinge cuptorul la 220˚ C/gaz 7. Întinde aluatul sub forma unui cerc cu diametrul de 30cm. Pune amestecul de ciuperci pe jumătate de aluat și păstrează o margine de 2cm liberă. Presară brânza de capră peste umplutură. Împăturește în formă de semilună și presează marginile pentru a sigila.
  • 3. Unge cu uleiul rămas și așază calzonele pe o tavă. Dă-l la cuptor 15-20 de minute, până crește și devine auriu. Taie-l în jumătăți și servește cu rucola.
  • 4. V.N. per porție: 484 kilocalorii, 20g proteine, 66g carbohidrați, 17g grăsimi, 7g grăsimi saturate, 7g fibre, 4g zahăr, 3,21g sare

  • 5. Încearcă diferite umpluturi
  • • Pesto, mozzarella și șuncă de Parma
    Umple aluatul de pizza cu 3 linguri de pesto125g de mozzarella, ruptă în bucăți și 4 felii șuncă de Parma.
  • • Spanac și ricotta
    Opărește 200g de spanac tânăr, apoi scurge-l bine de apă și asezonează. Rupe frunzele și amestecă-le cu 250g de ricotta,nucșoară proaspăt măcinată și 50g de parmezan ras.
  • • Mozzarella și chiftele picante
    Scoate carnea din 4 cârnați proaspeți de porc și amestec-o cu½ linguriță fulgi de chilli. Formează chiftele și prăjește-le 5-10 minute, până se rumenesc. Adaugă 200ml sos de tomate și asezonează. Lasă să se răcească puțin, apoi folosește-le împreună cu 125g de mozzarella pentru a umple calzonele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu