Calzone cu ciuperci și brânză de capră
Reţetă cu timp de pregătire
30 minute
Usoara
2 portii
Reteta testata
2.67 rating / 3 votes
Ia-l cu tine la birou şi vei avea cel mai gustos pachet de prânz.
Ingrediente
220g de făină pentru pizza (sau pentru pâine)2 lingurițe ulei de măsline
250g de ciuperci mixte (champignon, hribi, gălbiori, shiitake)
1 cățel mare de usturoi, zdrobit
1 vârf de cuțit fulgi de chilli
1 linguriță frunze de rozmarin proaspăt, tocate fin
1 lingură de smântână pentru gătit
100g brânză de capră
rucola, pentru servit
Mod de preparare
- 1. Prepară aluatul pentru pizza conform instrucțiunilor de pe pachet. Între timp, pregătește umplutura. Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie mare și sotează ciupercile, până devin rumene – aproximativ 8 minute. Adaugă usturoiul, rozmarinul și fulgii de chilli și mai sotează 1 minut. Adaugă smântâna pentru gătit și 1 lingură de apă și dă la o parte tigaia de pe foc.
- 2. Încinge cuptorul la 220˚ C/gaz 7. Întinde aluatul sub forma unui cerc cu diametrul de 30cm. Pune amestecul de ciuperci pe jumătate de aluat și păstrează o margine de 2cm liberă. Presară brânza de capră peste umplutură. Împăturește în formă de semilună și presează marginile pentru a sigila.
- 3. Unge cu uleiul rămas și așază calzonele pe o tavă. Dă-l la cuptor 15-20 de minute, până crește și devine auriu. Taie-l în jumătăți și servește cu rucola.
- 4. V.N. per porție: 484 kilocalorii, 20g proteine, 66g carbohidrați, 17g grăsimi, 7g grăsimi saturate, 7g fibre, 4g zahăr, 3,21g sare
- 5. Încearcă diferite umpluturi
- • Pesto, mozzarella și șuncă de Parma
Umple aluatul de pizza cu 3 linguri de pesto, 125g de mozzarella, ruptă în bucăți și 4 felii șuncă de Parma. - • Spanac și ricotta
Opărește 200g de spanac tânăr, apoi scurge-l bine de apă și asezonează. Rupe frunzele și amestecă-le cu 250g de ricotta,nucșoară proaspăt măcinată și 50g de parmezan ras. - • Mozzarella și chiftele picante
Scoate carnea din 4 cârnați proaspeți de porc și amestec-o cu½ linguriță fulgi de chilli. Formează chiftele și prăjește-le 5-10 minute, până se rumenesc. Adaugă 200ml sos de tomate și asezonează. Lasă să se răcească puțin, apoi folosește-le împreună cu 125g de mozzarella pentru a umple calzonele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu