Pizza Calzone (reteta unica italieneasca) - de la GOOD FOOD


Ingrediente

Ingrediente:
1 kg faina alba
drojdie uscata
sare
4 oua
100 ml ulei de masline
1 ceapa
2 catei de usturoi
cimbru, busuioc, oregano
150 g sunca fiarta
500 g sos de rosii picant
200 g ciuperci
2 ardei capia rosii
200 g cascval ras

Mod de preparare

  • 1. Din faina, drojdie, 600 ml apa calduta, sarea si 80 ml ulei se face un aluat care se lasa apoi 30 minute sa se odihneasca.
  • 2. Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se calesc impreuna cu mirodeniile in putin ulei.
  • 3. Se adauga sunca taiata cubulete si sosul de rosii. Se spala bine ciupercile, se taie felii, ardeii se taie cubulete si se calesc separat in restul de ulei.
  • 4. Aluatul se taie in patru si li se da bucatilor o forma rotunda.
  • 5. Se unge jumatate din suprafata fiecareia cu sos, se pun apoi legumele si cascavalul ras.
  • 6. Se sparge pe fiecare cate un ou.
  • 7. Cu o pensula se uda marginile aluatului, se impaturesc in doua si se preseaza putin.
  • 8. Se pun intr-o tava pe hartie pergament si se lasa 10 minute sa creasca, apoi se uda cu apa si se pun la cuptor la 180 grade pentru 20-30 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu