Placinta rapida cu spanac si branza



Ingrediente:

4 buc - oua
150 ml - lapte
150 ml - ulei de floarea soarelui
250g - faina alba,  aproximativ 15 linguri
2 lingurite - praf de copt, 1 plic de 10g
1 lingurita - sare
250 g - spanac gata spalat, oparit si scurs bine de apa
200 g - branza veche de oaie/capra

Pasi de urmat:

1. Intr-un bol amestecati laptele cu ouale si uleiul.
2. Adaugati faina, sarea si praful de copt - amestecati bine cu un tel sa nu fie cocoloase. Trebuie sa va iasa un aluat ca smantana groasa.
3. Spanacul gata oparit si scurs se toaca.
4. Il adaugati in aluat, la fel si branza sfaramata putin cu o furculita sau cu degetele. Amestecati incet cu o spatula.
5. Turnati aluatul intr-o forma rotunda(asternuta cu hartie de copt).
6. Coaceti placinta la cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de aproximativ 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.
7. Se serveste calda sau rece.

In loc de spanac, am pus ceapă verde (1 legatură), lobodă (1 legatura) si 3 ciuperci mari, toate spalate si taiate lamele. In loc de branza, am pus cascaval 150 g  si cam 100 g branza feta.
In loc de spanac, se mai poate pune ceapa verde si marar, iar branza veche poate fi inlocuita cu telemea/branza proaspata de vaci sarata… Inca nu le-am incercat, dar intenționez.

Cantitate: 1 kg ()
Sursa: vsemzastol.ru

(reteta scrisa de prietena Ioanei)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu