LAPTE DE SOIA


Pentru incurajarea celor care tin postul, va impartasesc o reteta de LAPTE DE SOIA, incercata de mine cu studentii si care iese foarte bun. Soia boabe se gaseste la magazinele naturiste.
100 g de boabe de soia se pun la inmuiat in apa peste noapte (8 ore). Se spala in curent de apa si se da prin blender cu 300-400 mililitri de apa, pana devine un terci subtire.
Intr-o cratita se pun la fiert cam 600 mililitri de apa si cand fierbe se toarna terciul peste apa. Se fierbe cam 10--15 minute, la foc mic, amestecand continuu cu o lopatica de lemn, fiindca are tendinta puternica de a se prinde pe fund. Atentie, lasati focul mic, fiindca spumeaza si da in foc foarte tare!
Se trece apoi prin tifon in 3 straturi. Ce curge e laptele, iar in tifon ramane "okkra", un solid care poate fi bine inclus in parjoale de post sau mancarica.
Laptele se aromeaza cu vanilie sau cu scortisoara sau cu ce va place, se poate indulci cu miere. E mult mai bun, natural si mult mai ieftin decat laptele de soia din comert.
Laptele de soia contine fitohormoni foarte indicati doamnelor de varsta a doua (similari estrogenilor) si mai putin barbatilor. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu