De unde cumparam cafea proaspat prajita? Harta prajitoriilor

sursa: https://www.espressoman.ro/de-unde-cumparam-cafea-proaspat-prajita/

Dupa ce am expus in articolul precedent motivele pentru care ar trebui sa renuntati la a mai cumpara cafea ambalata “de marca”, din supermarket-uri sau din alte magazine fizice ori online si sa treceti la cafea proaspat prajita, revin cu o “harta” a prajitoriilor din Romania si nu numai. Daca am sustinut cauza cafelei adevarate (cea proaspat prajita), e musai sa facem impreuna o lista cu locurile de unde poti cumpara cafea de calitate in Romania! Nu uitati, ca sa beneficiati din plin de aromele unei cafele proaspat prajite, trebuie sa o cumparati BOABE si sa rasniti cat aveti nevoie, exact inainte de folosire. Altfel  va fi o cafea ca oricare alta sau poate ceva mai buna. Spun asta ca sa nu ma traga nimeni de urechi, pentru ca a vrut sa faca un espresso si nu prea a avut crema, cu o cafea rasnita la prajitorie.

Am MAREA rugaminte sa ma ajutati cu orice sugestie in ceea ce priveste locatiile omise, pentru ca e pacat sa trecem peste eforturile unor oameni de a aduce un plus de valoare pietei de cafea de la noi din tara. Evident ca exista multe alte locuri unde se prajeste industrial, cafeaua capatand o marca anume si ajungand in cafenele sau supermarketuri. Aceasta categorie as vrea sa o omitem din lista, pentru ca ne intereseaza locurile de unde putem cumpara constant, ca persoane fizice, cantitati mici de cafea prajita de o zi, doua, trei. Atentie, am separat prajitorii si magazinele lor directe de desfacere, de punctele de prezenta din diverse locatii facute cu ajutorul altor agenti economici, in primul rand pentru ca un volum scazut de vanzare al distribuitorului va duce la stationarea cafelei pe raft peste termentul considerat “proaspat” (1-3 saptamani), iar in al doilea rand diversitatea sortimentatiei este posibil sa nu fie identica fata de portofoliul prajitorului. De aceea, cel mai sigur este sa apelati la prajitorie direct, insa, puteti verifica pe pielea voastra daca intr-adevar au cafea proaspat prajita in magazinele partenere.

Ordinea prajitoriilor este alfabetica, pentru a nu supara pe nimeni, cu exceptia capitalei, unde se afla cele mai multe.  Prajitoriile cu rosu au si discount-uri pentru Espressoman:



BUCURESTI:

– Claro Cafe – Str Maior Ion Coravu Nr 20  – www.clarocafe.ro

– Coffee Map Roastery – Str. Radu Beller nr. 26. Web: www.coffeemap.ro

– Delicatese Florescu – magazin pe str. Radu Cristian nr. 6 (zona Piata Rosetti). Web: www.delicateseflorescu.ro

– Fabrica de cafea – nu are magazin fizic. Web:  www.fabricadecafea.ro

– Guido Coffee – magazin pe Str Mihai Eminescu, Nr 182 (zona Piata Gemeni). Web: www.guido.ro

– Haig Keskerian – magazin pe str. Grigore Manolescu nr. 18 (zona Ion Mihalache). Nu are website.

– HotSpot Coffee –  Web:  www.hotspotcoffee.ro

– Kaffa –  Str. Frunzisului nr. 22 , www.kaffa.ro

– Leonard Caffe – vinde prin distribuitori.  Web: www.leonardcaffe.ro

– Manufaktura DonCafe – in incinta Mega Mall, manufakturacafe.ro

– Origo – Str. Lipscani, Nr. 9; Web: www.facebook.com/OrigoCoffee

– Papa Jacques – nu are magazin fizic. Web: www.papajacques.ro

– Sarkis Cafe – magazin in Piata Gemeni,  str. Vasile Lascar 105. Web: www.sarkiscafe.ro

– The Coffee Shop Baniei – Str. Baniei Nr.5


Mai multe informatii, aici:
https://www.espressoman.ro/forum/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu