PREPARARE
Taie cartofii dulci în felii rotunzi, cât mai subțiri posibil. Pune-i într-un bol cu apă rece pentru 10-15 minute, după care asează-i pe un prosop de bucătărie curat (sau servețele de bucătărie) și usucă-i bine.
Pune cartofii tăiați și uscați într-un bol, peste care adaugă mixul de condimente (cel indicat de mine sau la alegere), plus o lingură de ulei de măsline și amestecă bine. Așează-i într-o tavă acoperită cu foaie de copt și bagă-i la cuptor (180°C) în jur de 25-30 minute. Întoarce-i de pe o parte pe cealalată la jumătatea timpului.
Eu de data aceasta i-am preferat mai moi, dar dacă îi vrei crocanți atunci scade temperatura la 120°C și lasă-i la cuptor pentru 1oră – 1 oră jumătate, întorcându-i de pe o parte pe cealaltă la jumătatea timpului.
Lasă chipusile din cartofi dulci să se răcească complet, apoi mănâncă-i fără regrete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu