Dulceata de ardei iute


Dulceata de ardei iute
Dulceata de ardei iute
Ingrediente principale: ardei iute rosu, zahar, otet, ghimbir, stelute de anason
Ingrediente
  • 1 kg ardei iute roșu
  • 1 kg zahar
  • 1l otet de 9 grd
  • 50g ghimbir proaspat ras
  • 1-2 steluțe de anason
Mod de preparare
  1. Puneti-va o pereche de manusi chirurgicale si incepeti sa va ocupati de ardeii iuti.
  2. Spala-i in mai multe ape reci si lasa-i sa se scurga într-o sita. Taie-i in lungime, curata-i de semințe si nervuri, apoi pune-i în robot și marunteste-i, dar nu foarte marunt.
  3. Pune pasta de ardei intr-o oala smaltuita ori de inox, adauga ghimbirul ras, zaharul, otetul si steluțele de anason.
  4. Amesteca si pune pe foc, la fiert, amestecand sa nu se lipeasca. Cand dulceata a devenit suficient de legata, operatiunea poate dura intre 1,5-2 ore, scoate steluțele de anason si umple borcanele pregatite (spalate si sterilizate) si sigileaza-le.
  5. Lasa sa se raceasca si pune-le in camara.
sursa: http://www.ecuisine.ro/retete/compoturi-conserve/dulceata-de-ardei-iute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu