Kefirul de apa , numit si Cristale japoneze sau Orez de mare Indian

Descriere Produs

Kefirul de apa , numit si Cristale japoneze sau Orez de mare Indian,  este unul din cele trei complexe fermentative cu o istorie in medicina populara de mare vechime, cu milioane de personale care le folosesc si cu ample cercetari in medicina moderna. Este un complex de microorganism, cuprinzand bacterii si ciuperci microscopice.
La fel ca in cazul celorlalte doua complexe: Kefirul de lapte si Kombucha, cunoscuta si sub numele de . ciuperca de ceai, acest remediu este miraculos pentru numeroase probleme de sanatate:
Este o terapie enzimatica. Organismul uman sintetizeaza numeroase enzime pe parcursul vietii, iar deficitul unora poate fi fatal. De exemplu deficitul de lactaza creeaza pericole mari la consumul de lapte dulce; deficitul altei enzime determina impotenta masculina. Organismul trebuie sa utilizeze si enzime provenite din alimentatie. Enzimele se distrug rapid prin prelucrare termica. Chiar in fructele si legumele consumate fara prelucrare termica dar culese inainte de maturizarea completa, au un continut foarte mic de enzime. Deficitul de enzime duce la boli diverse si fenomene de imbatranire accelerata.
Este un procedeu de repopulare a colonului cu bacterii benefice, iar la nivelul stomacului elimina, prin mecanisme de digestie si de competitive, Helicobacter pylori, care este principalul responsabil de aparitia ulcerului gastric si duodenal. Terapiile enzimatice, avand efecte reparatorii pe piele si mucoase, duce la vindecarea acestor ulcere.
Ce asteptam din utilizarea sistematica, permanenta a produsului de fermentare obtinut cu ajutorul kefirului de apa?
Primul beneficiar din organism este sistemul imunitar, kefirul de apa comportandu-se ca un imunomodulator. Pe de o parte sunt eliminate fenomenele alergice si, in consecinta, se actioneaza asupra bolilor autoimmune, in primul rand de tip reumatism, poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, fibromialgie si sindromul oboselii cronice, dar si diabetul copiilor si tinerilor. Cauza majora a acestor afectiuni este sindromul de intestin semipermeabil. Ce inseamna acest lucru? Din cauza alimentatiei cu produse prelucrate termic,utilizarii tratamentelor cortizonice si a antiinflamatoarelor nesteroidiene, bariera intre sange si continutul intestinal devine semipermeabila, permitand ca particule proteice din alimente sa treaca nedescompuse in sange, se depun in diferite parti din organism si atrag reactii de respingere autoimune .Kefirul de apa repara aceste mucoase si, eliminand cauza, care este penetrarea de proteine straine de organism in sange, va determina si reducerea treptata a actiunilor cu caracter inflamator si distructiv indreptate spre propriile tesuturi.
Kefirul de apa are insa si proprietatea de stimulare imunitara, permitand evitarea folosirii frecvente a antibioticelor  care au, pe langa efectele favorabile, si efecte adverse, dintre care unele majore : ex inducerea surzeniei, afectare gastrica, distrugerea florei bacteriene benefice din colon, care se apreciaza ca pelanga, digestia finala a alimentelor si sinteza unor vitamine determina circa 80% din capacitatea de raspuns imunitar a organismului.
DIABET DE TIP 2
Studii facute cu zeci de ani in urma, dar nesustinute financiar, bazate pe nenumaratele relatari din medicina populara, au constatat efecte hipoglicemiante, dar si vindecarea diabetului. In ultima vreme se poate vorbi fara rezerve despre vindecarea diabetului, dupa ce injectiile cu capsaicina, extrasa din ardeiul usturat, in ganglionii parapancreatici, au vindecat diabetul copiilor ,despre care pana atunci se considera ca este o boala incurabila. Asa cum vom descrie la modalitatea de producere a kefirului de apa, acesta se poate prepara utilizand si zahar. Noi consideram ca  intotdeauna este recomandat sa folosim fructoza in loc de zahar dar in cazul diabetului acest lucru se impune.
ATENTIE: NU FOLOSITI LA PREPARARE MIERE DEOARECE ACEASTA CONTINE ENZIME CARE DISTRUG GRANULELE DE KEFIR IN TIMP, DAR MAI ALES INTRA IN COMPETITE CU KEFIRUL SI DENATUREAZA PRODUSUL. RECOMANDAM FRUCTOZA PE CARE O GASITI IN MAGAZINELE NOASTRE CU 10 LEI/KG.
OBEZITATE
Tratamentul cu kefir de apa in acest caz este recomandat sa se faca cu o forma intens fermentata de cel putin o saptamana. Nu se asociaza cu tratamente cortizonice. Consum zilnic numai in timpul meselor, de cel putin 1-1,5 litri. Daca suferiti de hiper aciditate, luati la fiecare masa 3 tablete de carbonat de calciu . Acizii se vor neutraliza, iar carbonatul de calciu se va transforma in alte saruri de calciu, mai utile si mai usor asimilabile. ATENTE: Hiperaciditatea si hipoaciditatea se manifesta prin aceleasi simptome si se considera de catre cei care au aceste simptome de arsuri ca au hiperaciditate. ATENTIE: Daca nu aveti un diagnostic dat ca urmare a analizei sucului gastric, va puteti da singuri seama in modul urmator: 
Kefirul de apa este un tratament enzimatic care are efecte rapide pentru slabire daca este insotit de usoare restrictii alimentare in privinta zaharului si grasimilor si daca este insotit de exercitii fizice sau plimbari usoare cel putin 30 minute zilnic.
Se recomanda ca la prepararea kefirului sa se procedeze in urmatorul mod, in plus fata de prepararea obisnuita: Se spala repede in apa rece 500 grame fasole alba si se pun intr-un saculet de tifon; saculetul se mentine cufundat in vasul de preparare a kefirului 24 de ore. Fasolea recuperata poate fi utilizata pentru consum alimentar. Veti constata ca aceasta fasole nu produce gaze interne. Pe de alta parte kefirul astfel preparat poate sa duca la producerea de gaze interne,
O alta contributie importanta pe care o aduce consumul de kefir de apa in obezitate este reducerea apetitului atat diurn cat si a celui nocturn, cand multe persoane golesc frigiderul in fiecare noapte. Aceasta reducere a cantitatii de mancare fara foame instalata este pretioasa pentru cei care vor sa slabeasca. La modul de preparare a kefirului vom descrie prepararea otetului de kefir si consumul lui care este important si pentru obezitate.
PROBLEME CARDIOVASCULARE
HIPERTENSIUNEA ARTERIALA
Aceasta este una din cele mai grave problem, determinand accidente cardiovasculare insotite de deces sau pareza, rupturi de anevrisme cardiac, ducand la moarte subita . HIPERTENSIUNEA OMOARA MAI MULTI OAMENI SI MAI REPEDE DECAT CANCERUL. Consumul regulat a 1 litru de kefir reduce semnificativ valorile presiunii arteriale a sangelui.
Recomandam suplimentar utilizarea in loc de sare in alimentatie a sarii cu continut scazut de sodiu care contine potasiu in cantitate mare si sodiu in cantitate mica, sau clorura de potasiu. Tot pentru hipertensiune, dar si pentru oricare alta problema cardiac, recomandam ca fructele uscate pentru producerea kefirului sa fie fruct stafide,uscate prune,smochine,curmale,caise.... .Mentionam ca nu recomandam ardeiul usturat in stare cruda, deoarece contine acizi periculosi pentru tractul digestiv si care dispar in totalitate prin uscare. . El este necesar si pentru sinteza a peste 300 de enzime din organism, implicate in probleme cardiovasculare ,dar si in probleme de diabet si alte afectiuni 
CARDIOPATIE ISCHEMICA SI SECHELE DE INFARCT MIOCARDIC
Aceleasi recomandari ca in cazul hipertensiuni. Recomndam in plus mari cantitati de vitamina C (o cantitate buna se determina atunci cand scaunul devine moale). Vitamina C in doze excesive devine laxative, dar nu estr niciodata daunatoare pentru organism, in afara dintilor care pot fi afectati de aciditate daca tabeta de vitamina C se suge si care trebuie spalati dupa contactul cu orice acid sau clatiti cu o solutie alcalina de bicarbonat de sodiu).
REUMATISMUL ARTICULAR SI PROBLEMELE COLOANEI
Kefirul de apa, ca si kefirul de lapte, prin enzimele continute, are un efect vindecator la nivelul peretilor intestinului subtire, eliminand posibilitatea ca particule proteice sa patrunda in sange si sa determine reactii autoimune care, la nivel osos, sunt cunoscute ca reumatism. Enzimele antioxidante din kefir reduc procesele distructive la nivelul membranelor celulare, care sunt urmate de formarea edemelor, reducerea capacitatii de miscare si dureri. Este necesara utilizarea zilnica a 500 ml de kefir si de cel putin o luna pentru aparitia rezultatelor pozitive.
GUTA SI PSEUDOGUTA
Aceste afectiuni invalidante si extrem de dureroase se datoreaza depunerii, in unele articulatii, a cristalelor care, in cazul gutei propriuzise, care e o boala cu mare extindere,sunt saruri ale acidului uric. Se recomanda, desigur, reducerea cosumului de alimente cu continut mare de acid uric, cum sunt produsele din carne de animal tanar, organele interne, spanacul, dar trebuie utilizata in cantitate mare kefirul de apa, cel putin 800 ml pe zi pentru proprietatile lui detoxifiante asupra sarurilor in exces si pentru restabilirea metabolismului normal, care va duce la oprirea gutei din evolutie rapid ,iar apoi la dizolvarea cristalelor din articulatii, cu disparitia durerilor si a celorlalte neplaceri, cauzate de aceste boli cronice.
PROBLEME PSIHICE
Multe probleme apar datorita afectarii substantei cerebrale. Boala Alzheimer se datoreaza inflamarii la nivelul placii amiloid beta depusa pe suprafata creierului, iar efectul antiinflamator determinat de kefir va reduce efectele bolii Alzheimer . S-au determinat efecte spectaculoase in depresii, dar si in epilepsie. Copii hiperkinetici, cu posibilitati reduse de concentrare , rezultate slabe la invatatura (ADHD), vor avea rezultate spectaculoase folosind 1000 ml de kefir zilnic facut cu fructoza si nu cu zahar. Kefirul de apa este placut la gust si trebuie sa inlocuiasca neaparat orice alta bautura racoritoare. 
PROBLEME OCULARE
Se stie de curand ca exista o inrudire intre boala Alzheimer si glaucomul care se si trateaza cu aceeasi medicatie orala. Glaucomul si cataracta sunt principalele afectiuni oculare are beneficiaza de consumul de kefir, degenerescenta maculara, care poate sa duca la orbire este puternic ajutata de kefir, dar mai ales problemele oculare retiniene induse de deficientele circulatorii, care apar in diabet, beneficiaza enorm de utilizarea in alimentatie a acestei bauturi placute la gust .
PROBLEME HEPATICE
Consumul de kefir este un puternic stimulent pentru sistemul imunitar, astfel ca hepatitele virale sunt puternic ajutate de consumul de kefir. Kefirul contine enzime cu caracter antioxidant care impiedica distrugerea membranelor celulelor hepatice, urmata de instalarea unor zone fibrozate extinse, care inseamna ciroza hepatica. La persoanele cu hepatite cronice virale, ciroza sau cancer hepatic se recomanda ca produsul baut sa fie fermentat circa 6-12 ore iar daca nu au un diabet extreme de vechi si avansat sa foloseasca zahar si nu fructoza deoarece fructoza se asimileaza cu enzima fructokinaza produsa de catre ficat si care pe de o parte la persoane cu reduceri de functionare a ficatului sa fie deficitara iar pe de alta parte secretia crescuta de fructokinaza poate suprasolicita ficatul.nu indicam fructoza. O varianta posibila este fermentarea kefirului 3 zile, urmata de fermentarea lichidului filtrat la temperatur de cel putin 23 grade Celsius, timp de 2 saptamani, cu formarea otetului de kefir, si consumul lui cu apa adaugata pana la dilutia 5 parti apa una otet. Este foarte indicat ca in problemele hepatice sa fie folosite bucatele de sfecla rosie uscata pentru fermentare.
PROBLEME RENALE
Infectiile urinare frecvente, tratate cu antibiotice, sunt devastatoare prin consecintele lor, iar la multe persoane de sex feminine, devin cornice. La aceste na recomandam folosirea kefirului 1 litru pe zi, iar fructele utilizate in fermentare sa fie fructele de merisor. La fel pentru persoanele cu calculi si nisip renal, la care adaugam si recomandarea de a consuma 500 ml pe zi de ceai de coada calului, pentru cantitatea mare de siliciu. Mentionam kefirul ca fiind el insusi diuretic. Kefirul este important ca purificator pentru cei care fac dializa, intre sedintele de dializa.
PREPARAREA  KEFIRULUI DE APA
Pentru un litru de kefir se pun Granule / grauncioarele de kefir, circa  (4 lingurite), spalate in prealabil in jet de apa rece foarte slab ca intensitate. In vas se adauga 80-100 grame de  fructoza sua zahar brun si se completeaza pana la un litru cu apa plata cu minerale / filtrata / apa de izvor . Recomandam intotdeauna utilizarea fructozei sau zahar brun. Kefirul se poate mentine la fermentat cel putin 12 ore, dar, in general, 24 / 48 de ore, dupa care se strecoara prin tifon asezat intr-o sita de plastic, niciodata metalica, deoarece metalul poate afecta granulele / grauncioarele de kefir. Se poate bea imediat sau se mentine la frigider pentru a evita o fermentare suplimentara. Este posibil sa continuam procesul de fermentare in prezenta fermentului, dupa care granulele / grauncioarele se recupereaza, strecurand prin tifon si se reutilizeaza pentru o noua fermentare, dupa ce, in  prealabil, au fost spalate cu apa plata  rece .

CIUPERCA TIBETANA LEFIR DE LAPTE + CIUPERCA DE CEAI KOMBUCHA + CRISTALE JAPONEZE KEFIR DE APA - VANZARE ORIUNDE IN ROMANIA - 0747176811 - 0723506937 - 0765437394 - MIHAI - mihaiamedeo@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu