OŢET AROMAT şi rafinat, pentru iarnă – activează digestia şi stimulează arderea grăsimilor

http://topremediinaturiste.ro/otet-aromat-si-rafinat-pentru-iarna-activeaza-digestia-si-stimuleaza-arderea-grasimilor/

Cu ingrediente pe care le avem în casă sau pe care le putem găsi în plafaruri putem obţine preparate ce ne întăresc sănătatea şi produc o stare de bine. Un leac gustos, bun pentru stomac, imunitate şi piele, este oţetul aromat făcut în casă.

 Oţet aromat pentru iarnă 
Oţetul aromat se poate folosi la sosurile pentru salate, marinate, supe şi mâncăruri cu legume. Activează digestia, stimulează arderea grăsimilor şi are un efect pozitiv asupra florei intestinale. 
Ingrediente 
coaja unei jumătăţi de lămâie 
3 cepe de arpagic (sau 1 ceapă roşie, mica) 
2 căţei de usturoi 
3 felii de ghimbir 
1 ardei iute 
1 crenguţă de rozmarin – proaspătă sau uscată 
3 foi de dafin 
1 baton de scorţişoară 
2 steluţe de anason 
8 cuişoare 
1 lingură boabe de muştar
750 ml. oţet de vin (alb) 

Mod de preparare
Lămâia se spală foarte bine, se şterge şi se decojeste. Coaja să fie cât mai subţire şi cu cât mai puţină pieliţă albă. 
În continuare, se curăță cepele şi se taie în patru. Usturoiul se curăță şi se taie felii. Ardeiul iute se spală, se usucă cu un prosop de hârtie şi se înţeapă de jur împrejur cu o furculiţă. Crenguţa de rozmarin se ţine puţin sub jetul de apă rece şi se zvântă. 
Într-un borcan se pun mai întâi mirodeniile şi apoi plantele, aranjandu-le cu o ţepuşă (din lemn, pentru frigărui). Se toarnă oţetul de vin alb, suficient cât să le acopere foarte bine pe toate. Se pune capacul şi se lasă să stea timp de 2-3 săptămâni, până când se ‘’dezvoltă’’ bine aromele. 

Beneficiile otetului aromat 
♣ Curăță vasele de sânge – acidul acetic, principalul compus al otetului, ajută la reducerea nivelului grăsimii în sânge. 
♣ Reglează glicemia  – folosirea frecventă a otetului aromat (25 ml.) la sosurile pentru salate, marinate, supe şi mâncăruri cu legume, chiar şi la preparatele din carne, poate reduce, în timp, cu 30% indicele glicemic al carbohidraţilor primiţi în organism din alimentele consumate. 
♣ Satură – oţetul (15 ml. pe zi) poate grăbi instalarea senzaţiei de saţietate în creier, reglând astfel apetitul; ajută şi la accelerarea ritmului metabolic: cu cât metabolismul este mai rapid, cu atât se ard mai repede grăsimile. 
♣ Ajută digestia – o salată  dreasă cu oţet aromat ajută la digestie; mai exact, alimentele sunt descompuse mai eficient, trec fără probleme prin sistemul digestiv şi sunt mai bine absorbite substanţele nutritive (combate şi senzaţia de balonare de după).

Sursa: http://topremediinaturiste.ro/otet-aromat-si-rafinat-pentru-iarna-activeaza-digestia-si-stimuleaza-arderea-grasimilor/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu