Bea ceai de ceapa si scapa de raceala!


Ceapa este un aliment care, in ciuda mirosului sau patrunzator si a senzatiei de usturime a ochilor care apare atunci cand o tai, are o multime de beneficii pentru organism. Trebuie sa stii, insa, ca ea poate fi consumata nu numai in stare cruda, in diverse combinatii cu alte alimente, ori fiarta in mancare, ci si sub forma de ceai. Chiar daca nu te incanta ideea, noi iti garantam ca odata ce vei incerca acest remediu naturist, nu te vei mai gandi la siropurile de tuse si la pastilele cumparate de la farmacie.
Iata cum se prepara ceaiul de ceapa si de ce ar trebui sa il consumi mai ales cand esti racita! 

ceapa rosie taiata si intreaga

Ceaiul de ceapa - o minune pentru sanatate

O simpla raceala iti poate da mari batai de cap, ca sa nu mai spunem de o gripa insotita de o tuse sacaitoare. Inainte de a te duce la farmacie, iti propunem sa incerci sa prepari o bautura pe care probabil ca, in alte conditii, nici nu te-ai gandi sa o consumi. Este vorba despre ceaiul de ceapa. Aceasta din urma contine un puternic antioxidant, cunoscut sub denumirea de quercitina, el avand abilitatea de a-ti creste capacitatea de lupta a sistemului imunitar. Pe langa aceasta, continutul ridicat de vitamina C din ceapa va contribui la procesul de vindecare a bolii, scapandu-te si de simptomele aferente, cum ar fi nasul infundat.
Pentru a prepara ceaiul de ceapa, tot ce trebuie sa faci este sa cureti doua cepe mici si sa le pui la fiert in 500 ml de apa. Cand amestecul incepe sa dea in clocot, il poti lua de pe foc, pentru a-l lasa sa se raceasca. Odata ce a ajuns la temperatura camerei, adauga miere dupa gust, iar bautura-minune va fi gata! Daca vrei sa ii dai un gust mai bun, poti adauga si 1 - 2 cm de radacina de ghimbir sau lamaie. 
Consuma ceaiul de ceapa in reprize, inainte de masa, pe parcursul intregii zile, pentru a beneficia de actiunea lor. 4 cani din aceasta bautura sanatoasa ar trebui sa te ajute sa te pui pe picioare. Daca il vei bea indulcit, asa cum ti-am propus noi, te vei obisnui rapid cu gustul si il vei considera un adevarat remediu naturist, uitand de medicamentele alopate, care pot avea diverse efecte secundare. 
Beneficiile ceaiului de ceapa
Ceaiul de ceapa nu te ajuta doar sa scapi de raceala, ci sa o si previi. Continutul de quercitina creste activitatea antoxidantilor din sange, potrivit cercetatorilorl de la Universitatea Queen din Belfast, citati de speakingtree.in. Antoxidantii te protejeaza impotriva radicalilor liberi care ataca celulele sanatoase.
Fitochimicalele din ceapa cresc eficienta vitaminei C si te ajuta sa lupti impotriva toxinelor. In plus, aminoacizii din aceasta leguma scad absorbtia de metale periculoase, precum mercur sau crom.
ceai de ceapa si ghimbir
Ceaiul de ceapa imbunatateste si sanatatea inimii, deoarece previne formarea de cheaguri si scade nivelul trigliceridelor si al colesterolului.
Cromul si sulful care se gasesc in ceapa stimuleaza productia de insulina, iar quercitina scade nivelul de zahar din sange in cazul bolnavilor de diabet de tip 2. Cu toate acestea, ceaiul de ceapa nu scade nivelul glucozei din sangele persoanelor care nu sufera de diabet.
Quercitina relaxeaza caile respiratorii, astfel ca ceaiul de ceapa este eficient si daca suferi de astm sau bronsita.
Numeroase studii au aratat ca ceaiurile bogate in quecitina scad riscul aparitiei cancerului la plamani, ovare, sani, prostata sau colon. Acest antioxidant,alaturi de vitamina C, inhiva producerea radicalilor liberi.
Ceaiul de ceapa este bogat si in fibre, astfel ca ajuta digestia si previne constipatia. Studiile au aratat ca aceasta bautura poate fi eficienta si in trayatea diareei.
Iar daca suferi de insomnii, afla ca ceaiul de ceapa actioneaza ca un sedativ natural si te ajuta sa adormi.

Efectele adverse ale ceaiului de ceapa

Ceaiul de ceapa nu are efecte adverse cunoscute, daca este consumat cu moderatie. Atunci cand nu se respecta doza recomandata, pot aparea balonare si diaree.
Unele studii au aratat ca ceaiul de ceapa poate induce travaliu, asa ca este indicat sa il eviti, daca esti insarcinata. Si mamele care il alapteaza ar trebui sa il consume doar la recomandarea medicului.
Acum, ca ai vazut cate beneficii are ceaiul de ceapa, nu ezita sa il prepari.

sursa: https://www.divahair.ro/sanatate/tratamente_naturiste/bea_ceai_de_ceapa_si_scapa_de_raceala!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu