Ingrediente necesare pentru friptura oaie:
un morcov
o ceapa
½ radacina de patrunjel
cimbru
piper boabe
sare
un pahar de vin alb sec sau demisec
5 linguri de otet
4 catei de usturoi
2 kg de carne de oaie
4 linguri de ulei de masline
o ceapa
½ radacina de patrunjel
cimbru
piper boabe
sare
un pahar de vin alb sec sau demisec
5 linguri de otet
4 catei de usturoi
2 kg de carne de oaie
4 linguri de ulei de masline
Cum prepari friptura de oaie la cuptor?
- Pentru ca oaia este o carne destul de atoasa vom prepara un sos pentru a o marina in prealabil. Morcovul si radacina de patrunjel se rad si ceapa se taie marunt. Se pun la fiert intr-un litru de apa cu cimbru si boabe de piper pentru 45 de minute.
- Cand se raceste zarzavatul adaugam in apa vinul, usturoiul pisat, otetul si sare.
Aceasta compozitie se toarna peste carnea de oaie si se lasa la rece minim 6 ore. E bine ca la fiecare ora carnea sa fie intoarsa. - Acum se pune intr-o tava in care ai pus sare si 6 linguri de apa. Carnea se unge cu putin ulei de masline. Peste torni si sosul in care a stat la marinat. Se lasa la cuptor la foc mare pentru 20 de minute si dupa se lasa la foc mic cam 2 ore. Ai grija ca din cand in cand sa intorci carnea si s-o stropesti cu sosul din tava.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu