Daca vreti sa va rasfatati familia cu ceva delicios, preparati aceasta friptura de oaie care se va topi in gura.
Ingrediente
1 pulpa de oaie
200 g slanina afumata
sare
piper boabe
1 cana vin alb
usturoi
1 lingurita boia dulce
1 cana ulei
1 cana supa de zarzavat
Mod de preparare
- Spalati pulpa de oaie in mai multe ape reci , o curatati de oase si de pielite, o desfaceti cu lama cutitului si o impanati cu felii de slanina si catei de usturoi.
- Sarati si piperati usor carnea, o strangeti la loc sub forma de sul si o legati cu o sfoara subtire si curata.
- Puneti pulpa astfel pregatita intr-o forma de sticla incasabila si o acoperiti cu o cana de supa de zarvazat si cu o cana de ulei.
- Adaugati cateva boabe de piper si o lingurita de boia dulce si introduceti in cuptorul cald ca sa se coaca, la foc potrivit, timp de o ora dupa care adaugati vinul alb si o crenguta de cimbru..
- Cand friptura s-a rumenit frumos, o scoateti din cuptor, scoateti ata cu care a fost legata la inceput, o taiati felii si o serviti direct din vasul in care a fost facuta.
Menţiuni
Friptura de serveste taiata felii groase, cu garnitura de legume si salata de sezon.
Timp de preparare: 2 ore 30 de minute
Complexitate: medie
Tagged with : oaie , slanina , vin , usturoi
Fotografia prezentata in reteta de Friptura de oaie apartine Nick Mitha.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu