10 Sfaturi și trucuri acționabile

Vă gândiți să renunțați la a mai consuma cafea din cauza acidității sale ridicate și a problemelor cu refluxul acid? Ar putea fi foarte ușor să încetați să mai beți cafea, în principal din cauza acidității, dar acest lucru nu ar trebui să fie cazul, deoarece puteți învăța cum să reduceți aciditatea din cafea și să continuați să vă beți fericit cafeaua. Ați putea opta pentru metode de preparare care vă oferă o cafea cu acid scăzut sau optați pentru o cafea decafeinizată, care are puțină cofeină, care este substanța care provoacă aciditate în cafea.

Trebuie să alegeți tipul de cafea cu niveluri scăzute de acid, optând pentru tipul de cafea care funcționează pentru dv.. Dacă nu sunteți impresionați de cafeaua decafeinizată ca majoritatea iubitorilor de cafea, puteți manipula aspecte legate de prepararea cafelei, cum ar fi alegerea boabelor de cafea cu puțin acid. Puteți opta pentru diferențierea zaului cafelei, cantitatea de apă și ajustarea timpului de preparare, care determină aciditatea cafelei. Manipulând acești factori de preparare a cafelei, ați putea seta PH-ul de cafea optim, care nu v-ar face rău la stomac și ar evita problemele precum refluxul acid.

Cuprins:

Cafeaua este acidă?

Aromele diferite de cafea sunt atribuite acidității găsite în boabele de cafea. Cu toate acestea, aciditatea joacă un rol semnificativ în aducerea aromei preferate care ar putea provoca o senzație urâtă de arsuri la stomac. Chiar și fără probleme de sănătate, cum ar fi tulburarea de reflux gastroesofagian, cafeaua vă poate oferi o senzație neplăcută de aciditate, mai ales dacă boabele au fost extrase într-un mod prost și necorespunzător. Cu toate acestea, nu toți acizii prezenți în cafea sunt acizi groaznici, răi și fosforici. Acidul citric adaugă acreala, iar când acești acizi sunt echilibrați în mod adecvat, vă oferă cea mai gustoasă cafea.

Acidul clorogenic ar putea adăuga amăreală cafelei dv., dar atunci când cafeaua este preparată pentru o lungă perioadă de timp, ar putea descompune acest acid amar. Așadar, ar putea fi mai bine dacă ați bea cafeaua mai neagră, deoarece conține niveluri scăzute de acid clorogenic iar cafeaua ar sta bine în stomac, reducând probabilitatea refluxului acid. Cu toate acestea, există un aspect pozitiv al prezenței acestui acid în ceașca dv. dacă încercați să slăbiți, deoarece contribuie la pierderea în greutate.

Prezența acidului chinic în ceașca de cafea poate duce totuși la o aromă amară și arsă. Cafeaua ar putea obține acid chinic atunci când este lăsată pe farfuria fierbinte a arzătorului pentru o lungă perioadă de timp și ar trebui să evitați arderea cafelei pentru a evita acest acid. Deci, cum să evitați refluxul acid de la cafea? Puteți obține acest lucru dacă utilizați o carafă izolată pentru cafea. Acidul chinic care rezultă din arderea cafelei afectează negativ sistemul digestiv care duce la refluxuri acide ceea ce vă face să vă simțiți inconfortabil după o ceașcă de cafea.

Verificați aciditatea din cafea

Aciditatea cafelei este măsurată folosind o scală de PH, un PH de 7 înseamnă că cafeaua dv. este neutră și nu este acidă și nici alcalină. Nivelurile de acid sub 7 ale cafelei sunt considerate acide, în timp ce PH-ul de cafea peste 7 face ca băutura să fie alcalină. Este cel mai bine să vă aveți cafeaua la PH 5, deoarece acesta este nivelul optim la care cafeaua ar putea fi mai gustoasă, fără a irita aciditatea.

10 sfaturi și trucuri acționabile pentru a reduce aciditatea din cafea

Acum să ne uităm la sfaturile și trucurile care funcționează mai bine pentru a reduce aciditatea din cafea.

  1. Mergeți pe tipurile de boabe de cafea care sunt sărace în acizi

Boabele de tip Arabica ar putea să vă ofere mai puțini acizi în băutură în comparație cu boabele de cafea Robusta, iar trecerea la acest soi de cafea vă poate oferi o băutură mai puțin acidă. Deși cafeaua Arabica încă ar putea conține o formă de acizi, aceasta este mai puțin comparată cu alte boabe de cafea. Utilizarea cafelei Arabica ar putea fi începutul consumului de cafea fericit fără aciditate.

  1. Mergeți pe metodele de preparare care rezultă în cafea mai puțin acidă

Unele metode de preparare ar putea crește aciditatea în cafea, în timp ce altele ar putea ajuta la neutralizarea acidului. Metoda de preparare la rece ar putea oferi cea mai puțin acidă ceașcă de cafea și este un proces lent care ar putea dura mai mult de 24 de ore dar merită așteptarea. Atunci când înmuiați cafeaua în apă rece cu această metodă de preparare, ajută la reducerea excesului de extracție a acizilor organici din boabele de cafea.

Articol similar: Cafetieră sub 200

  1. Mergeți pe cafeaua neagră

Prăjirea cafelei până devine neagră ar putea reduce numărul de acizi prezenți în zațul de cafea. Cafeaua deschisă la culoare capătă culoarea deschisă din acizii prezenți în boabe, iar cu cât cafeaua este mai întunecată, cu atât sunt mai puțin acizi. Căldura poate elimina diverși compuși din boabele de cafea, care contribuie la gustul acid și citric din cafea.

  1. Utilizați un agent reductor de acid

You could use an agent that causes neutralization of the acids in your coffee. You can get these acid-reducing agents in your coffee shops at affordable prices, and they can help you customize your coffee to your desired taste. The acid-reducing agents in coffee are not antacids and could not tamper with the taste of your coffee.

  1. Amestecați cafeaua măcinată cu coajele de ouă

Cojile de ouă sunt alcaline și ar putea reduce aciditatea din cafeaua dv. dacă le macinați și le amestecați cu cafeaua înainte de a o prepara. Asigurați-vă că clătiți bine cojile pentru a îndepărta de tot mirosurile. Aveți grijă cu cojile de ouă, deoarece acestea ar putea fi enervante dacă ajung în ceașca dv., sitați bine băutura pentru a îndepărta particulele de coajă de ou.

  1. Folosiți apă tare

Majoritatea gospodăriilor ar putea folosi apa filtrată pentru gătit, dar dacă doriți să reduceți aciditatea din cafeaua dv., ar putea fi mai bine dacă ați trece la apa tare. Apa tare ar putea reduce aciditatea din cafea, deoarece conține diferite minerale, cum ar fi calciul, care poate neutraliza rapid acidul din cafea. Apa moale ar putea contribui la aciditatea din ceașca de cafea, deoarece conține sodiu, care este unul dintre mineralele care contribuie la aciditate.

  1. Utilizați filtru de hârtie

O metodă de preparare care ar putea necesita filtrare ar putea contribui la aciditate, mai ales dacă utilizați un filtru cu plasă metalică. Pe de altă parte, un filtru de hârtie vă poate oferi o băutură lină, deoarece ar putea captura majoritatea grăsimilor și uleiurilor. Uleiurile și grăsimile ar putea contribui la acid în ceașca de cafea și este prudent să folosiți o metodă de cernere care să captureze toate uleiurile și grăsimile acide.

  1. Folosiți praf de copt sau sare când preparați cafea

Deși reducerea acidității folosind bicarbonat de sodiu și sare ar putea suna bizar, este una dintre modalitățile eficiente de neutralizare a cafelei acide. Ideea este să adăugați cantitatea potrivită care să nu afecteze calitatea cafelei dv. Dacă adăugați sare în cafea înainte de preparare, ar putea elimina arome și acizi nedoriți.

  1. Folosiți aparate de măcinat cafea mai mari

Mărimea aparatulu de măcinat cafea ar putea afecta rata de extracție a acidului din boabe. Viteza procesului de preparare ar putea juca, de asemenea, un rol în numărul de acizi extrasi din cafeaua măcinată. Cafeaua măcinată mai substanțială are o suprafață mai mică, ceea ce face obținerea de mai puțini acizi în comparație cu măcinarea mai fină, care are suprafeță mai mare, ceea ce duce la extracția de mai mult acid din boabele de cafea.

  1. Adaugați lapte în cafea

Dacă nu aveți nimic împotriva aditivilor în ceașca dv. de cafea, laptele ar putea fi un neutralizator perfect care scapă de aciditatea din ceașca de cafea. Componentele din lapte precum calciul ajută la echilibrarea acidității din cafea. Laptele funcționează mai bine cu cafeaua obținută din cafea neagră și acesta este modul de a reduce eficient aciditatea cafelei.

Sfat Pro

Cafeaua poate deveni mai acidă atunci când este lăsată fierbinte într-un termos pentru perioade mai lungi și ar putea fi mai bine dacă ați prepara cafeaua pe care o puteți bea imediat. Mai mult, atunci când prăjiți cafeaua, este mai bine să folosiți o căldură medie, care nu poate compromite calitatea cafelei. Nu uitați că nivelul de acid din cafea este foarte afectat de expunerea la căldură și ar trebui să vă depozitați boabele de cafea departe de căldura directă și de lumina soarelui.

Întrebări frecvente:

Cafeaua provoacă aciditate în organism?

Cafeaua acidă s-ar putea să nu stea bine în sistemul digestiv și ar putea duce la probleme digestive. Mai mult decât atât, ar putea duce la alte probleme în burtă legate de prea mulți acizi, cum ar fi ulcerele. Mai mult, atunci când beți cafea acidă, aceasta poate duce la reflux acid și trebuie să știți cum puteți reduce aciditatea în cafea pentru a preveni aceste probleme de sănătate.

Cum faceți cafeaua mai puțin acidă?

Puteți face cafeaua mai puțin acidă alegând cafeaua cu acizi puțini, folosind aditivi precum laptele și praf de copt care reduce acizii din cafea. Mai mult, metoda de preparare ar putea afecta negativ nivelul de acid din băutura dumneavoastră. În plus, puteți utiliza apă tare care are minerale care ar putea reduce acidul din cafea.

Fierberea cafelei o face mai puțin acidă?

Fierberea nu reduce aciditatea din cafea în mod eficient, deoarece metoda de preparare la rece ar putea fi mai bună la eliminarea acizilor atunci când faceți cafea. Dar cu un control adecvat al nivelului de căldură, puteți face ca cafeaua să fie mai puțin acidă. Trucul cu scăderea numărului de acizi din băutura dv. stăpânește modul de reglare a căldurii.

Gânduri finale

Deși cafeaua este una dintre băuturile preferate pentru majoritatea oamenilor, prezența nicotinei poate face uneori băutura acidă iar asta poate face ca băutul ei să fie puțin inconfortabil. Ar trebui să știți cum puteți reduce aciditatea în cafea în mod corespunzător pentru a vă bucura de băutură. Poate doriți să utilizați soiuri de cafea cu mai puțini acizi, apă tare pentru preparare, adăugarea de aditivi precum lapte, praf de copt și sare sau să mergeți pe metodele de preparare care ajută la reducerea acidității. Ar fi mai bine dacă ați opta pentru metoda de neutralizare a acidului din cafea care funcționează pentru dv.