BOMBOANE TIGERNUTS - AIP

 AIP

1.BOMBOANE TIGERNUTS
Ingrediente:
- 1 cana de alune tigernuts ;
- 20 curmale fara samburi hidratate ;
- 3 linguri pudra de carob;
- 1 lingurita de scortisoara;
- 1/2 lingurita de vanilie ;
- 1 linguriță de ghimbir ras:
- un praf de sare;
- 2 linguri unt de cocos solid;
- 1 lingurita de apa calduta;
- fulgi de cocos;
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui blender se mixeaza nucile tigernuts dar nu foarte fin. Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza pana cand se obtine un aluat lipicios.
Daca aluatul este prea umed, se mai pot adauga nuci . Daca este prea uscat, se adauga o lingurita de apa calduta sau unt de cocos.
Se modeleaza mici bilute si se dau prin fulgi de cocos.
2 TURTA DULCE
Ingrediente:
-1 cana de curmale hidratate fara samburi ;
-1 cana de alune tigernuts măcinate ( date la râșnița până se obține consistenta de faina);
-1 lingura de ghimbir macinat;
-1 lingura de scortisoara macinata;
- 1 lingurita de vanilie;
- 2 linguri unt cocos;
-1/4 lingurita de nuca de cocos pentru decorare ;
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele in blender si se amesteca bine pana cand se obtine o pasta de consistenta unui aluat fin.
Pasta obtinuta se pune la frigider 30 minute pentru a se intari .
Se scoate aluatul si se intinde intre 2 foi de copt.
Se decupeaza formele dorite iar apoi acestea se pudreaza cu nuca de cocos.
Ambele se pastreaza la frigider pana la 5 zile.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu