chifteluțe, șnițele și (din nou) bastonașe de cartofi dulci la cuptor cu ssosuri - AIP

 



- chifteluțe din piept de pui + puțin amestec de carne tocată porc și vită, cu spanac și cartof dulce

- șnițele crocante la cuptor
- și (din nou) bastonașe de cartofi dulci la cuptor... de data asta chiar crocante și după răcire. Yeeeei!! 🤤🥳
Super bune toate-toate!! 😋😋😋
O să pun linkurile rețetelor în comentarii (sunt de pe site-uri străine, în engleză, dar am văzut că există o fereastră pop-up în care să fie selectată limba română)



Pt bastonașele de cartof dulce crocante. Eu am folosit amidon de tapioca (nu am arorout) și le-am lăsat mai mult de 40 minute la 200°C, probabil cam o oră, dar trebuie urmărite, să nu se ardă. După primele 20 de minute, am presărat pe ele fulgi de drojdie inactivă. Pt extra crispy, puteți folosi și chipsuri de cocos sfărâmate în mixul de făină https://m.facebook.com/.../permalink/1475414382597679/

sosurile aici:

1) SOS SALSA
Ingrediente :
-4 morcovi,
-1sfecla roșie,
-2catei de usturoi,
-2 linguri oțet de cidru,sare. ,
-1-2 frunze de salvie
Se fierb sfecla și morcovii .Se pun in blender toate ingredientele și se mixează timp de 5-8 minute.
Este delicios alaturi de chiftele .Foarte versatil se poate folosi și la paste (din dovlecel,morcov) adaugand câteva frunze de busuioc ,carne tocata sau ton ,înlocuiește cu succes sosul de roșii .
2) SOS DE MARAR
-20 g de mărar;
-6 căței de usturoi;
-o lămâie;
-½ linguriță de coajă de lămâie;
-100 ml de ulei de măsline;
-sare — după gust.
Mod de preparare
Mărunțiți usturoiul.
Radeți coaja de lamaie și stoarceți sucul.
Puneți toate ingredientele în vasul de la blender și mixați-le până se vor transforma în piure.
Transferați sosul obținut într-un borcan.
Veți obține un gust interesant, dacă veți servi acest sos cu pește,carne sau salate de legume care conțin castraveți proaspeți.
3) DRESSING SALATE
-3 linguri de ulei de măsline;
-2 linguri de oțet de cidru;
-1 cățel de usturoi;
-sare — după gust;
Mod de preparare:
Mărunțiți cățelul de usturoi.
Puneți uleiul de măsline, oțetul de cidru și usturoiul mărunțit într-un borcan cu capac.
Adăugați sare după gust.
Apoi infiletati capacul și scuturați-l bine.
Acest sos va deveni un adaos minunat pentru salata preferată de legume.
4) SOS TZATZIKI
Ingrediente:
-2 căței de usturoi;
-doi castraveti;
-150 ml iaurt; de cocos
-o lingură de ulei de măsline;
-o lingură de suc de lămâie;
-20 g de pătrunjel sau marar dupa preferinte
Mod de preparare:
Mărunțiți usturoiul.
Curățați castraveti de coajă și semințe, după care dați-l prin răzătoare și stoarceți-l bine.
Tocati pătrunjelul.
Amestecați foarte bine toate ingredientele.
Despre Tzatziki nu cred că mai este necesar să menționez cu ce merge asezonat 🥰
5) SOS PESTO
60 g de busuioc proaspăt;
-2 căței de usturoi;
-100 ml ulei de măsline;
-sare — după gust.
-50 ml suc de lamaie
-1 avocado
Mod de preparare:
Spălați și uscați busuiocul.
Curățați și tăiați mărunt cățeii de usturoi.
Puneți ingredientele în vasul de la blender: avocado ,usturoiul, busuiocul (rămurele întregi), 1/3 din uleiul de măsline și un praf de sare.
Mixați totul, adăugând treptat uleiul rămas, ca să obțineți consistența necesară a sosului.
Atenție: sosul pesto trebuie să fie omogen!
Ideal de folosit pentru ungerea șnițelelor de porc, cărnii de pui sau peștelui înainte de coacere . De asemenea, de adăugat în diverse salate cu fructe de mare ,sandwich-uri.sau asezonat chiftelele
6) SOS DULCE ACRISOR
-5 linguri de apă;
-6-7 caise
-2 linguri de oțet de cidru
-3 linguri de suc de portocale.
Mod de prepare
Se pun toate ingredientele intr-o cratita la foc mic .Se fierb pana caisele devin moi dupa care se mixeaza cu blender-ul .
Acest sos va îmbunătăți gustul cărnii fierte sau va suplimenta în mod ideal orice friptura .
Pasta de leurda pentru friptura
-3 legături micuțe de leurdă
-200 g nuca de cocos ( prăjită la cuptor până devine aurie)
-2 linguri fulgi de drojdie inactivă
-4-5 linguri ulei de măsline
-sucul de la 1 lămâie – sau după gust
-sare – după gust
Mod de preparare : se pun toate ingredientele in choper și se mixează până devine pasta.
Orice friptura servita cu un strat de pasta de leurda este un adevărat răsfăț ♥️
O saptamana superba in continuare va doresc ♥️
Nota :Nu uitați să postați la meniul săptămânii . Inspiram ,ne inspiram și ajutam ♥️

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu